O le a le umi e fai ai ma sui o le afi afi o le pamu faʻagaeʻetia?

O le tausiga ma le tausiga o le afi afi o le faʻagaeʻetia pamu eseese i vaitau eseese. I le taumafanafana, o le vevela e maualuga ma o le masini tamoe tamau fale o manu. Tatou te le manaʻomia le mafanafana muamua pei o le taumalulu, pe o le a le mafai ona amata mo se taimi umi. Le isi, o le faatonu o le a faʻailoa atu ia te oe le auala e puipuia ai le afi afi afi o le pamu loli:

I le taumalulu, o le vevela pa'ū i nofoaga eseese. O nisi tagata faʻatau na tali mai o meafaigaluega e le o mautu pei o le taumafanafana. O le mea moni, o tali masani na a le masini. E pei foi o le tiʻetiʻe i le taumalulu, e manaʻomia le mafanafana o le afi. O a tatou pamu lagi faʻafuaseʻi e talafeagai foi mo le osooso loli-tiʻeti pamu e manaʻomia e faʻatautaia i se talafeagai ma talafeagai faiga.

E faʻapefea la ona matou faʻatumauina se afi eletise diesel faʻaoso i le taumalulu? E tatau ona amata ile tausiga o vaega taua ole afi ole afi. Tasi o le faʻasusu vaega o le pamu loli afi afi afi. O le lubricating vaega e taua tele le taua i le atoa faʻagasologa o le momoliina sima. O le mea lea, o le fausiaina tatau ona mataala i le tele o tausiga mataupu. I le taimi o le faʻagasologa o galuega, e tatau ona manatua e le tagata faʻaaoga o le afi eletise e tatau ona suia mo le taimi muamua pe a maeʻa le 40 itula o faʻagaioiga. O le suauʻu suiga vaitaimi pe a maeʻa le suauʻu muamua suiga e tatau ona fuafuaina e tusa ma lona faʻaaogaina ma le suauʻu lelei.

Ona faʻalogo lea i le faʻamamaina o le afi o le afi afi lea e faʻagafuaina le pamu. O lenei vaega o le afi afi ua leva na faʻaaoga i luga o le nofoaga fausiaina. A i ai le tele o le pefu, e tatau ona tatou uai atu i le vaʻavaʻai faamama, ae afai o se mago faamama ea, e tatau ona fufuluina na o le taimi o le efuefu faʻailoga poʻo faʻailoga o loʻo i ai.


Taimi Post: Mar-31-2021